SKŁAD W 100g: Węglowodany 78g Białko 12g Tłuszcz 1,6g Formuła SOLID MASS'a została oparta na bazie wysokiej jakości 80% koncentratu białka serwatki, które jest uważane za najlepsze źródło białka.Ale nie wiadomo co z węglami może to być laktoza
[...] mięśniową Brałem go kiedyś jest nie zadrogi niezły smak (polecam promuje truskawkę) bardzo dobry nie muli itp Składniki: maltodekstryna, krystaliczna fruktoza, dekstroza, białko serwatkowe, kazeinian sodowy, lecytyna sojowa, olej MCT (trójglicerydy o średniej długości łańcuchów), stabilizator: guma guar i ksantan, aromaty i barwniki naturalne [...]
kreatyne lepiej brac po cyklu, pomaga w podtrzymaniu za to podczas cyklu lepiej zainwestuj w wysokiej jakosci bialko, polecam serwatkowe Tribulus Terrestris to suplement, niektorzy podciagaja go pod doping, nie zgadzam sie z tym - podwyzsza on produkcje wlasnego testosteronu, przydatny po lagodnych cyklach g4bb3r
odzywkami na mase sa gainery (odzywki o zawartosci bialka 10-30%) w diecie musisz dostarczyc wysokiej jakosci bialko (np. jaja, piersi z kurczaka, ryby, soja) . wazne takze aby dostarczac duzej ilosci energii (zwlaszcza gdy zamierzasz zwiekszac mase). jezeli nie stosujesz diety wysokotluszczowej (zakladam ze nie), to powinienes spozywac bardzo [...]
Ja sie juz na temat Olimpa i innych polskich firm nie wypowiadam To sa produkty dla mega zawodowcow Nawet Dariuszek boi sie ich brac Ja tak samo. Moim zdaniem lepiej skupic sie na jedzeniu wysokiej jakosci, anizeli na ich suplach. Bo niby po co placic za "aminokwasy" ktore sa zwyklym bialkiem w formie tabletki. Przeplacamy wtedy na [...]
[...] po wyciskaniu produktów płynnych. Mąka kokosowa może być produkowana na dwa sposoby: -metodą suchą, w której powstaje mąka o kremowej lub lekko brązowej barwie, bogatsza w białko i tłuszcz; głównym produktem jest olej kokosowy, -metodą mokrą, w której powstaje mąka o jasnej barwie, bogatsza w błonnik, o niższej zawartości tłuszczu; głównym [...]
"Vitalmax Whey Protein 63% to odżywka wysokobiałkowa w której jedynym źródłem białka jest wysokiej jakości ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego. Stosowanie odżywek białkowych powinno być ściśle związane z podstawową dietą zawodnika i stanowić uzupełnienie ilości białka w pożywieniu do pożądanej wielkości (w przypadku kulturystów ok. [...]
Ot, ciut matematyki na poziomie podstawówki. 2400kcal; "białko 20%, weglowodany 65%, tluszcze 15%", daje nam: 120g białka, 390g weglowodanów, 40g tłuszczu. Pomijając fakt, że 40g tłuszczu u kobiety to proszenie się o problemy hormonalne, to bardzo mnie intryguje kwestia prawie 400g weglowodanów :)) Koleżanka utrzymuje, że je "normalnie", więc [...]
[...] Ciesz się tym, że jesz ładnie i... Niech Ci idzie na zdrowie Z tym rozdzielaniem białka od ww to bym się nie zgodziła. Sprawa jest trochę skomplikowana, ale w uproszczeniu: białko zawiera aminokwas tryptofan. Tego aminokwasu organizm nie potrafi syntetyzować, więc konieczne jest dostarczanie go z zewnątrz. Natomiast, żeby ten aminokwas wchłonął [...]
[...] i każdy z nich po treningu wyciągał miskę z ryżem i kurczakiem a nikt się nie bawił w odżywki. To bardzo ważny posiłek i węgle tu są najważniejsze i wysokiej jakości białko z pożywienia. A jak ktoś chce po treningu zapodać sobie Matrixa to dla mnie jest to strata kasy i bardzo zły pomysł. SONBATY http://www.atleta.pl Czlonek [...]
Ciekawe jest to co piszesz. W serwatce jest wysokiej jakości białko i nic więcej, to samo carbo. Tylko że pierś z kurczaka + biały ryż to też praktycznie to samo. Może lepiej bardziej wartościowe mięso typu cielęcina w takim razie?
[...] trenujemy by zwiększyć masę mięśniową musimy dostarczyć nadmiar białka potrzebny do budowy białek kurczliwych i innych występujących w mięśniach (dieta plus wysokiej jakości białko - Whey Pro Isolate) - dodatkowo żeby jeszcze powiększyć stan anabolizmu gdy nie stosujemy dużych nadwyżek białka można stosować BCAA Xplode. Poza tym oczywiście ilość [...]
1. Nie odejmiesz bo jestes za młody żeby bawić sie w ujemne bilansy 2.Zapisz sie na siłownie, na basen 3.Zadbaj by w każdym posiłku było wysokiej jakości białko, zdrowe tłuszcze i wegle o niskim ig. Nie musisz niczego liczyć.
Na ten temat pisał też Vince Gironda. Obawy co do cholesterolu w żółtkach są mocno przesadzone. Jedzenie jajek przynosi więcej dobrego niż złego. Po pierwsze wysokiej jakości białko (po połączeniu białek z białka i białek z żółtka mamy lepszy profil aminokwasowy niż z samych białek). Duże ilości niezbędnych pierwiastków i witamin (wszystko to w [...]
[...] na kilogram ciała. Zatem jeśli ważysz 90 kilogramów, powinieneś jeść co najmniej 400 gramów wysokiej jakości protein dziennie. Gdy przybierasz na wadze staraj się pozyskiwać białko przede wszystkim z pokarmów takich jak chuda wołowina i wieprzowina, jajka, chudy kurczak i indyk, łosoś i tuńczyk z wody. Kotlety jagnięce nie są najgorsze, ale mają [...]
Debata jest dosc ciekawa. Odzywki bialkowe sa bardzo dobre dla osob ktore to nie maja czasu na spozycie porcji miesa lub jajek. Obecnie stalem sie fanem isolatow bialkowych, co za tym idzie mam pare spostrzezen. Isolat wysokiej jakosci da nam szybko przyswajalne bialko, ktore to nie obciaza pasarzu jelitowego przy rozkladaniu. Natomiast mieso [...]
[...] jakości produktów czyt. ryż, kasza, płatki owsiane, chleb razowy/pełnoziarnisty, ziemniaki, mąki pełnoziarniste. 3.W ciągu 3 tyg przycisza tydz.1 fat/ tydz.2 fat/tydz.3 białko i tak dalej... po 50kcal każde przycięcie. 4.Nie liczysz od nowa tylko z ych 2100 obcinasz 1tydz.2050/ tydz.2 2000 i tak dalej... Oczywiście jeśli idzie bardzo dobrze [...]
a co do tego twarogu co ktos napisal to nie warto opierac na nim diety bo to nie jest zrodlo bialka wysokiej jakosci ze co prosze? Twarog to dupne białko?
[...] 20% tłuszczu ) co zapewni wieksza kalorycznosc posiku, bedzie on tez dłużej trawiony, da uczucie sytosci na 3 - 3,5 godz . jestem tez zwolennikiem wiekrzej ilosci jaj ( białko ok 12% tłuszcze ok 13% ) sa zrodlem bialka o wysokiej jakosci i lekkostrawnego tłuszczu. proponuje to porownac :- kurczak 200g ( ok40g bial, 5gtłuszczu ) + ryż a [...]
[...] wszystkożerne, w tym pierwotni ludzie, żywili się dietą zawierającą dużo białka. Większość pożywienia stanowiło mięso, ryby i owady -wszystko oczywiście surowe. Surowe białko zawiera stosunkowo dużo kreatyny w postaci fosforanu. Fosforan kreatyny po zjedzeniu jest magazynowany przede wszystkim w mięśniach. Kreatyna pomagała ludziom [...]